Senaste inläggen

Veterinär i mobilen: förenklar för djurägare
  • 10 May, 2024

I takt med den snabba utvecklingen av teknologi har också vårt sätt att ta hand om våra husdjur förändrats. Numera är det inte bara vårdcentraler och apotek som finns tillgängliga i fickan via våra smartphones – även veterinärvården djurapotek har tagit steget in i den digitala eran. Med Veterinär i mobilen har det blivit enklare än någonsin för djurägare att ge sina älskade fyrbenta vänner den vård och uppmärksamhet de förtjänar.

Vilken kattmat ska jag köpa till min kattunge?
  • 18 Oct, 2022

När du ska skaffa en katt så behöver du även införskaffa tillbehör så som kattmat och kattskålar. Men vilken mat är egentligen bäst att köpa till sin nya katt? Det bästa är faktiskt att köpa mat till katten som innehåller till största del kött eller helst endast kött utan några tillsatser. Detta är på grund av att katten kan vara väldigt känslig i början, speciellt om det är en liten kattunge som du har köpt.

Tillbehör till kanin
  • 15 Sep, 2022

Kaniner lever ofta i små eller halvstora kolonier, gärna under jord där det är trångt och där de behöver gräva gångar för att ta sig fram. Tillbehör till kanin bör därför innefatta tunnlar och gångar där den kan springa i precis som kaninens vilda släktingar gör. Ett annat kanintillbehör som du bör ha av samma anledning är ett litet hus eller bo inne i buren. Där kaninen kan söka skydd från omvärlden och gömma sig på samma sätt som den skulle ha gjort i ett underjordiskt bo eller gryt ute i naturen.

Tips på kaninleksaker som aktiverar din kanin
  • 09 Aug, 2022

Kaniner behöver mental stimulans och fysiskt aktivitet under hela sitt liv för att hålla sig friska. Speciellt för tamkaniner fyller kaninleksaker därför en viktigt funktion. Bland våra kanintillbehör hittar du leksaker som din kanin kan bita i, klättra på och aktivera sig med på flera olika sätt. Det låter kaninen göra av med både fysisk och mental energi på ett sätt som den mår bra av. Missa till exempel inte våra lektunnlar som är speciellt gjorda för att kaninen ska få samma stimulans som när den i det vilda bygger och springer i underjordiska tunnlar.

En guide till fästinghalsband till katt
  • 05 Jul, 2022

Fästingar är ett gissel för alla som har husdjur, inte minst för katter som tillbringar mycket tid utomhus. Bland våra kattillbehör hittar du praktiska halsband som håller fästingarna borta från din katt. I både buskar och gräs trivs fästingar som kan sprida sjukdomar och orsaka andra besvär för din katt. Katter har en viss resistens mot några av de sjukdomar som fästingar sprider, men både anaplasma och borrelia förekommer ofta. Ett fästinghalsband till katt är en enkel och skonsam metod för att minimera risken att din katt drabbas av fästingburna sjukdomar.

Kaninleksak - bra för kaninen
  • 04 Apr, 2022

Livet som tamdjur kan bli långtråkigt och brist på sysselsättning orsakar ibland både stress och olater hos kaniner. Följden kan bli dålig cirkulation och onaturlig brist som bidrar till slitning på tänderna. Djur som normalt alltid gnager och tuggar på något tar då lätt till vad de har tillgång till, vilket kan bli burkanter eller skålar. Då är det bättre med en bra kaninleksak. Enklast är att söka leksak till kanin på webben.

Att tänka på vid köp av fågelfrön
  • 04 Nov, 2021

Den populäraste maten för fåglar är fågelfrön. Det finns många olika typer av fågelmat men allt tilltalar inte alla fåglar. Du måste ha eller inhämta kunskap om hur du väljer de bästa livsmedlen till dina fåglar. Det största felet som en del nybörjare gör är val av frön som de hoppas skall attrahera andra fåglar. Fortsätt med de frön som dina fåglar tycker om. Du skapar en fågelflock och det är det som lockar andra nyfikna fåglar.

Apotek för husdjur online - ett säkert val
  • 08 Sep, 2021

Genom att vända dig till ett apotek för husdjur kan du känna dig säker på att företaget och personalen har kunskap om husdjurs välmående. När du beställer produkter som hund- och kaninfoder eller fågelleksaker och kattsand från ett apotek online, möjliggörs det att du kan köpa kvalitetsprodukter till ditt husdjur utan att behöva utsätta dig själv för den smittorisk det innebär att besöka den lokala djurbutiken. Eftersom det ofta finns möjlighet att välja hemkörning av din order, under dag- eller kvällstid, tvingas du inte heller bära hem dina tunga inköp från butik eller ombud.