Fisktillbehör

Nödvändiga fisk tillbehör att ha hemma

Planerar du att skaffa fiskar så är det bra att göra några inköp innan. Dels så behöver du fisktillbehör som akvarium, fiskmat och akvariegrus. Själva akvariet är fiskarnas hem som behöver fyllas på med vatten. Akvariegruset skall ligga i botten så att det ser ut som ute i det vilda. I et akvarium är det även bra att ha en termometer för att se vilken temperatur vattnet har. Det gäller att vattnet uppnår rätt temperatur för att fiskarna skall må så bra som möjligt. Utöver detta finns det andra nödvändiga fisk tillbehör som du behöver införskaffa.

Städning av akvarium

Det är viktigt att du städar och rengör akvariumet med jämna mellanrum. Vattnet måste ha rätt ph-värde för att fiskarna skall må bra. Det finns en stor mängd produkter som du kan införskaffa för att hålla rent. Detta räcker dock inte långsiktigt utan du kommer behöva tömma akvariumet och göra rent ordentligt. När du gör rent ditt akvarium så kan du använda en algskrapa, filterputs och en mjuk svamp. Hos oss hittar du fisktillbehör och smådjursillbehör.

Fisktillbehör till akvariumet

Ibland kan vattnet i akvariumet behöva bytas ut. Till skillnad mot havet så är det samma vatten i akvariumet vilket kan göra det smutsigt. Då är det bra att införskaffa en pump till akvarium som kan hjälpa till att hålla vattnet rent. I vårt utbud har vi även andra nödvändiga akvarietillbehör som aktivt kol som används som filtrering och kulor rotnäring som är bra för akvarieväxter. Du hittar även andra fisktillbehör i form av fiskfoder, tillskott och näring till fiskarna i vårt utbud. Vi har allt du behöver för både stora och små fiskar. Det är även viktigt att anpassa fodret utefter fiskart.